Cele mai populare 5 sloturi din lume

Sloturile, sau păcănelele, cum sunt cunoscute la noi, sunt printre cele mai vechi jocuri de noroc din lume. Au apărut inițial sub forma unor cabinete de joc, populare în orașe precum Las Vegas, Atlantic City sau Macao. Între timp, păcănelele s-au modernizat, fiind acum populare nu doar în sălile de jocuri, ci mai ales în cadrul miilor de cazinouri online disponibile.

Regulile de aur la sloturi? Răbdarea și grijă la pariu, pe modelul “cu răbdarea treci marea”, dar și o bună înțelegere a șanselor pe care le-ai jucând un anumit joc. Mai jos ți-am pregătit o listă cu cele mai populare cinci sloturi din câte există în întreaga lume.

Megabucks

Nicio altă păcănea nu este mai faimoasă decât Megabucks. De ce? Datorită câștigurilor pe care slotul le-a oferit în toată lumea. Jocul a fost inventat de către cei de la IGT în 1986. Megabucks a fost primul slot din lume la care jackpotul era adunat de la toate păcănelele de tipul Megabucks de pe planetă. Astfel, Megabucks este slotul care a dat cele mai mari câștiguri la păcănele din toate timpurile.

Printre cele mai mari câștiguri se numără cel al unui inginer de software care, în 2003, la cazinoul Excalibur din Las Vegas a câștigat dintr-un foc 39,7 milioane de dolari. O altă câștigătoare renumită este Cynthia Brennan, care a câștigat 34,9 milioane la Desert Inn în același oraș.

Wheel of Fortune

Tot IGT a inventat și slotul Wheel of Fortune sau Roata Norocului, în anul 1996. Inspirația a venit de la emisiunea cu același nume, extrem de populară în Statele Unite. Jocul are mai multe variante decât oricare alt slot din lume, însă cele mai cunoscute sunt variantele cu trei coloane. Datorită jackpotului progresiv, mulți jucători ai Roții au devenit de-a lungul anilor multimilionari, însă pentru a avea o șansă la jackpot trebuie să joci prin plasarea de pariuri de maxim trei monede, altfel nu te califici pentru runda jackpotului.

Lion’s Share

Acest joc de păcănele a devenit popular în 2014, atunci când mai multe publicații titrau despre faptul că jackpotul jocului nu mai fusese câștigat de mai bine de 20 de ani. Un slot simplu cu trei coloane și un singur rând, Lion’s Share a devenit dintr-o dată cel mai popular aparat din America, Europa și restul lumii. Oamenii au stat chiar și la cozi interminabile, în cazinourile din Las Vegas, pentru a juca.

Într-un final, un cuplu a câștigat jackpotul progresiv de 2,4 milioane de dolari. Bani foarte mulți, fără doar și poate, însă care nu se ridică nici pe departe la sumele oferite de Megabucks. Lion’s Share nu se mai regăsește în oferta marilor cazinouri fizice, însă mai există câteva versiuni ale jocului în mediul online, pentru nostalgici.

Mega Fortune

Având la bază o poveste cu mașini de lux, iahturi și șampanie, Mega Fortune este poate cel mai popular joc de păcănele din mediul online. Totodată jocul oferă printre cele mai tari jackpoturi din istoria industriei jocurilor de noroc de pe internet. NetEnt, producătorul jocului, a setat jackpotul să înceapă de la suma de 250.000 de euro. În fiecare an, jackpotul este câștigat. Unul dintre cele mai faimoase câștiguri este cel din 2013, atunci când un finlandez a reușit să câștige 17,8 milioane de euro dintr-un foc jucând Mega Fortune. O mega avere, fără doar și poate!

Cleopatra

Printre cele mai populare teme alese pentru jocurile de păcănele este cea a Egiptului antic. Cleopatra este un joc care a reușit să se facă renumit și să devină un favorit al jucătorilor din toată lumea. IGT sunt cei care au proiectat jocul, care oferă exact ceea ce te-ai aștepta să ofere un joc care poartă numele celebrei împărătese egiptene. Vei întâlni simboluri specifice precum piramide, scarabei, artefacte, ochiul lui Horus și Cleopatra în sine. Fără exagerare, Cleopatra este unul dintre cele mai jucate sloturi chiar și astăzi, chiar dacă a fost realizat în urmă cu aproape 15 ani.