Totul despre Blackjack, jocul de cărți care a cucerit o lume întreagă

Blackjack sau 21. Pentru multă lume, acest joc nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pentru cei care sunt la început în ale jocurilor de noroc, Blackjack este de departe unul dintre cele mai populare jocuri cu cărți din istorie. A fascinat de-a lungul vremurilor nu doar inimile jucătorilor, ci și pe cele ale producătorilor de filme de la Hollywood, scriitori și artiști de toate felurile. Având un set de reguli simple și fiind astfel accesibil pentru mai toată lumea, jocul de Blackjack se bucură în continuare de notorietate și este practicat atât în cazinourile fizice, cât și în online.

Istoria jocului de Blackjack

Originile jocului sunt parțial cunoscute. Nu există o dată fixă sau un inventator, ca la ruletă. Cel mai probabil, jocul a apărut în Franța în anii 1700. Pe atunci, jocul se numea Vingt-et-Un, sau Douăzeci-și-Una. Jocul este un derivat al celebrelor Chemin de Fer sau Ferma Franțuzească, extrem de populare la acea vreme. Jocul a apărut în timpul domniei regelui Louis al XV-lea, fiind jucat la curtea regală în nenumărate rânduri.

Există mai multe teorii care spun că jocul de Blackjack a fost de fapt o invenție a romanilor. Se crede că romanii jucau acest joc folosind cuburi de lemn cu numere pe ele. Teoria poate fi adevărată, având în vedere cât de mult adorau romanii jocurile de noroc, însă până acum nu a fost dovedită.

În afară de Douzeci-și-Una din Franța, popularitatea jocului de cărți a ajuns imediat și în America de Nord, acolo unde a fost adus de către coloniștii francezi. Regulile erau ușor diferite față de ceea ce știm în zilele noastre despre Blackjack. În Europa, alte câteva jocuri au ajutat la dezvoltarea Blackjack-ului, precum Sette e Mezzo în Italia, Trente-Un în Spania sau un alt joc din Franța, Quinze.

Cum se joacă Blackjack

Jocul de Blackjack este unul dintre cele mai jucate jocuri de noroc din lume tocmai datorită regulilor destul de simple pe care le are. Pe scurt, jocul se desfășoară între un dealer și un jucător. Acesta din urmă primește o carte cu fața în jos alături de una cu fața în sus. La fel se întâmplă și cu mâna dealerului. Primul care ajunge la suma de 21 de puncte cu cărțile pe care le primește, câștigă potul. Dacă jucătorul primește din prima mână 21 de puncte, atunci jocul se termină imediat. Regulile jocului sunt clare și nu lasă loc de interpretări.

Ponturi pentru o tură de Blackjack câștigătoare

Ca oricare alt joc de noroc, cu cărți sau de oricare alt fel, și la Blackjack există o sumedenie de strategii și tehnici pe care jucătorii le folosesc pentru a câștiga. Fiind vorba despre un joc atât de cunoscut, unele strategii sunt de-a dreptul eficiente, în timp ce altele pur și simplu te păcălesc în a crede că ai o șansă în fața dealerului. Iată câteva ponturi pentru jucătorul de Blackjack aflat la început de drum, cu ajutorul cărora îți poți “face mâna” înainte de a trece la jocul pe bani reali.

Cere carte sau dublează dacă ai cărți între as-6;