Istoria jocului de ruletă

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino din lume, practicat de milioane de jucători atât în mediul online, cât și în sălile de jocuri clasice. Însă chiar dacă se bucură de popularitatea uriașă de care se bucură, puțini știu de fapt cum și unde a apărut jocul de ruletă. De la originile sale primitive, la jocul de ruletă online de ultimă generație, aceasta este istoria la zi a celui mai renumit joc cu numere din istoria planetei pământ.

Cine a inventat ruleta

Pe scurt, un francez pe numele său Blaise Pascal, în anul 1655. Inventatorul, totodată matematician și fizician, lucra la o mașinărie cu mișcare perpetuă. Dacă nu îți mai amintești de lecția de la fizică în care ai învățat despre mecanismul perpetu, este vorba despre o mașinărie care nu se oprește din a funcționa chiar dacă nu este alimentată de nicio sursă de energie. Dacă ai cunoștințe de fizică elementară, atunci deja știi că acest lucru este imposibil. Însă Pascal nu se dădea bătut așa de ușor și, chiar dacă a eșuat, a reușit să inventeze din greșeală cel mai popular joc de cazino din lume.

Ruleta era deja un joc extrem de popular în Parisul anilor 1790. Ruleta timpurie avea două sloturi pentru zero, unul cu un singur zero și un al doilea cu un zero dublu. În 1834, doi francezi creau o ruletă cu un singur zero, asta pentru că își doreau ca tot mai multe afaceri să incorporeze în sălile lor jocul de ruletă. Strategia a funcționat.

Ruleta trece oceanul în America

În anii 1700 New Orleans era capitala jocurilor de noroc din Statele Unite. Datorită imigranților francezi, ruleta a devenit în scurt timp cel mai popular joc din Louisiana. Mesele de ruletă din America acelor vremuri arătau diferit față de cele cu care suntem familiarizați astăzi.

În loc de cele 38 de numere, de la 1 la 36 plus cele două sloturi pentru zero și dublu zero, ruleta avea doar 28 de numere, două sloturi de zero și un simbol al vulturului american. Acel ultim simbol oferea cazinoului o șansă uriașă de izbândă, de 12,9%. După insistențele jucătorilor, simbolul a fost înlăturat într-un final.

Însă chiar și așa, ruleta a rămas o bună bucată de vreme cu cele două sloturi pentru zero, contrar față de ce se întâmpla în Europa, unde fiecare masă conținea un singur zero. Acel slot pentru dublu zero în plus ridica șansele de câștig ale cazinoului extrem de mult, motiv pentru care varianta europeană a ruletei este și astăzi cea mai populară, față de cea americană.

Ruleta în era online-ului

Primul cazino online a apărut pe internet tocmai în 1996. Ruleta nu făcea parte din oferta portalului, făcându-și apariția de-abia câțiva ani mai târziu. Odată ce jucătorii au descoperit-o, a devenit un hit printre comunitățile din întreaga lume, dornice să exploreze ruleta pe monitoarele calculatoarelor din casele lor.

Cel mai mare beneficiu al ruletei online este că poți să alegi ce variantă să joci cu doar câteva click-uri, fără să fii obligat să mergi pe varianta oferită de cazinoul în care te regăsești. În câteva sute de ani, am ajuns de la ruleta clasică inventată de un fizician francez care încerca să producă un perpetuu mobil la a ne putea bucura de jocul de noroc preferat al lumii de pe orice device, fie el iPhone, Android, tabletă, laptop sau PC.

Cu internetul la îndemână însă, este extrem de greu să redai atmosfera unui cazino fizic prin intermediul unui ecran. Din fericire, mințile sclipitoare ale dezvoltatorilor de cazinouri online au rezolvat și această problemă, oferind acum jocuri cu dealeri live care învârt ruleta dintr-o sală de jocuri reală. Totul în timp ce tu ești la mii de kilometri depărtare, în confortul propriului living, de unde pariezi și speri la următorul câștig care să-ți transforme viața în bine pentru totdeauna.